Самолетът Ил-80, на който при ядрена война ще се разположи руския

...
Самолетът Ил-80, на който при ядрена война ще се разположи руския
Коментари Харесай

Обраха самолет, предвиден за руски команден пост при ядрена война

Самолетът Ил-80, на който при нуклеарна война ще се разположи съветския команден мобилен пункт е бил разрушен и ограбен, до момента в който се е намирал на летището в Таганрог, оповестява  От машината, която има кодовото име " Страшния съд " и от която ще се изстрелват нуклеарните ракети при възможна Трета международна война, е откраднато имущество, в това число и радио оборудване за 1 млн.рубли. Веднага е било формирано следствине дело. 

В сряда Кремъл звучеше обезпокоително за кражбата на внимателно съоръжение от " Самолет на Деня на Страшния съд “, предопределен за висшото командване на страната при положение на нуклеарна офанзива, предава в това време и Франс прес, представена от БГНЕС.  Говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков дефинира стореното като " изключителна обстановка " и даде обещание, че " ще бъдат взети ограничения за попречване това да се случи в бъдеще ". 

Министерството на вътрешните работи не посочи какво е откраднато, само че съобщи, че на място са били изпратени проверяващи. В пристанищния град Таганрог, на повече от 1100 километра южно от Москва, е ситуирана авиационната компания „ Бериев ”, която е държавно дружество. 

Както от вътрешното министерство, по този начин и от „ Бериев ” отказали коментар за случая. Телевизионния канал РЕН-ТВ заяви по-рано тази седмица, че от аероплан Ил-80, който бил в Таганрог за поддръжка и удължение ресурса за полети, е била открадната радиоапаратура. Според тв каналът в обрания аероплан били открити отпечатъци. 12 души са били разпитани като част от следствието, което беше оповестено обществено в сряда. РЕН-ТВ твърди, че зад провокиралата звук кражба може да стоят чиновници с достъп до летището.

Ограбеният аероплан е един от четирите летящи командни центъра, издигнати за евакуация на президента и други висши чиновници и осъществяване на командни дейности при положение на нуклеарна детонация. 

„ Глави ще се търкалят “, сподели Василий Кашин, боен специалист от Висшето учебно заведение по стопанска система в Москва. Но той предизвести, че е значимо да не се преувеличава смисъла на случилото се за националната сигурност с " кражбата на остарели железни боклуци от руската ера ". " Не знаем положението на този аероплан ", споделил Кашин пред Франс прес. Друг боен специалист - Павел Фелгенхауер съобщи, че загубата на оборудването от руската ера евентуално ще направи самолета негоден. Миналата година зам.-министърът на защитата Алексей Криворучко съобщи, че се работи по модернизацията на Ил-80. Съединените щати експлоатират сходни летящи командни центрове, които се назовават E-4B Nightwatch и са основани на Boeing 747.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР